tiistai 27. elokuuta 2013

Pehmeä kesäkurpitsakeitto


Eilen kävin keräilemässä aurongonkukkia; aivan loistava energiaruiske keittiön pöydälle!


Nyt on sadonkorjuuaika, ja kaikenlaisia herkkuja on tarjolla yllin kyllin. Viikonloppuna sain kotiväeltä kasvimaan tuotteita ison kassillisen itselleni: kesäkurpitsoja, avomaankurkkuja, porkkanoita, viinimarjoja sekä lisukkeena kuivattua nokkosta ja suppilovahveroita. En valita :)

Niinpä tänään kattilassa porisi ihanan pehmeä kesäkurpitsakeitto porkkanalla ja perunalla höystettynä. Perunaa tulee harvemmin käytettyä, mutta tähän se sopii mainiosti antamaan pehmeää makua. Keiton ainekset ovat luonnostaan melko laimean makuisia, joten maustaa saa aika reilusti. Itse heitin sekaan mm. kurkumaa ja valkopippuria. Keitto on melko kevyttä syötävää, joten kannattaa muistaa jokin proteiininlähde ruoan kera. Itse ajattelin tarjota keiton lisukkeena lihamurekkeelle.


Pehmeä kesäkurpitsakeitto (iso kattilallinen):
1 iso kesäkurpitsa
5 pientä porkkanaa
5 perunaa
15 cm pätkä purjoa
1-2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 kasvisliemikuutiota
n. 1 litra vettä
1 tlk kookosmaitoa (tai kermaa ym. vastaavaa)
1 tl kurkumaa
1 tl korianteria
limen mehu
ripaus valkopippuria
suolaa oman maun mukaan

Paloittele kesäkurpitsa, porkkanat, sipuli ja purjo. Kuullota niitä tilkassa öljyä kattilan pohjalla. Pese ja pilko perunat, ja lisää ne kattilaan. Lisää sitten kasvisliemikuutiot ja vesi. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kookosmaito, limen mehu ja mausteet. Maista ja säädä mausteilla maku kohdilleen.






1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Blogissani on sinulle haaste! :)
http://newdayblogi.blogspot.fi/2013/09/valipalapallot-ja-haastetta-elamaan.html