keskiviikko 14. elokuuta 2013

Gluteeniton tattarileipä



2 vuokaleipää:

8 dl vettä
0,5 dl öljyä
1 pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
n. 1 tl suolaa
1 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl auringonkukansiemeniä
n. 8-9 dl tattarijauhoja

pinnalle: seesaminsiemeniä

Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy, suola ja sokeri sekä pellavansiemenrouhe ja auringonkukansiemenet. Sekoita sitten joukkoon tattarijauhot. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kaada taikina kahteen voideltuun leipävuokaan ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kohota liinan alla lämpimässä noin puoli tuntia.

Paista leivät 175 asteessa noin 40-45 minuuttia. Anna leipien jäähtyä ennen viipalointia. Sipaise päälle voita ja nauti!









Ei kommentteja: