lauantai 20. heinäkuuta 2013

Täytetyt paprikat





6 paprikaa
1 rkl oliiviöljyä
400 g jauhelihaa
1 kesäkurpitsa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria
1 tl paprikamaustetta
200ml kookosmaitoa tai -kermaa (myös creme fraiche tai smetana käyvät)

Päälle:
vuohenjuustoa

Huuhtele paprikat ja leikkaa sitten niiden kantaosa auki ja poista siemenet. Asettele paprikat uunivuokaan. Paloittele sipulit, valkosipulit ja kesäkurpitsa.

Kuullota sipulit oliiviöljyssä paistinpannulla. Lisää sitten jauheliha ja paista kunnes pinta on ruskistunut. Lisää suolaa ja pippuria. Nosta jauheliha lautaselle sivuun ja paista seuraavaksi kesäkurpitsa. Lisää hieman suolaa ja pippuria. Kun kesäkurpitsa on pehmentynyt, lisää joukkoon paistettu jauheliha ja paprikamauste. Lorauta joukkoon kookosmaitoa tai -kermaa. Tarkista maku. Anna muhia hetken ajan miedolla lämmöllä.

Täytä paprikat. Paloittele pinnalle vuohenjuustokiekot. Paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Ja Bon Appétit!

Huom. täytteeseen sopii erityisen hyvin myös suppilovahverot, aurinkokuivatut tomaatit, fetajuusto jne. Jos haluat paprikoista vielä ruokaisammat, lisää täytteeseen keitettyä riisiä.




Ei kommentteja: