sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Porkkanakakku


Porkkanakakkua ei ole tullut tehtyä moneen vuoteen. Tänä viikonloppuna sain idean leipoa sellaisen, koska kerrankin tiedossa oli runsas joukko syöjiä. Usein leipomisen ongelma on juuri siinä, että olisi hauska kokeilla kaikenlaisia juttuja, mutta syöjät vain puuttuvat :)

Porkkanakakku ei tosiaan ole mikään terveyspommi, mutta tällä kertaa se ei ollut tarkoituskaan. Ohje on tosi tuhti, joten uskoisin että pienikin pala riittää tyydyttämään suuremmankin makeanhimon. Kakusta tuli melko iso, joten ohjeen hurjat määrät voita ja sokeria voivat kauhistuttaa. Mutta eipä sitä ole yksin tarkoitus syödäkään :) Kerroksia kakkuun tuli kolme ja jokaisessa välissä on täytettä. Meiltä ei kotoa löytynyt vehnäjauhoja kuin 3 dl, joten osan jauhoista korvasin tattarijauhoilla, hyvin toimi! Alkuperäinen ohje on Ulla Svenskin blogista.




Pohja: 

350g voita
3 dl sokeria
5 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja (korvasin 3 dl tattarijauhoilla)
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
200 g valkosuklaata
1 tlk ananasta liemineen
4 porkkanaa
1 dl pähkinärouhetta (esim. mantelirouhe)


Täyte ja kuorrutus:

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja paloittele suklaa pieneksi rouheeksi. Paloittele ananas pienemmiksi paloiksi. Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli. Lisää voi-sokeri-munavaahtoon jauhot siivilän läpi vähän kerrallaan yhdessä ananasliemen kanssa. Lisää taikinaan sitten suklaarouhe, pähkinärouhe ja porkkanaraaste varovaisesti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun (halkaisija n. 24 cm) ja reunoilta voideltuun vuokaan. Itse käytin irtopohjavuokaa. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Nosta kakku pois uunista ja anna sen hieman jäähtyä ennen vuoan irroittamista. Jäähdytä kunnolla ennen täytteen lisäämistä. Itse annoin jäähtyä yön yli.

Valmista täyte vatkaamalla vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita vaahtoon tuorejuusto ja tomusokeri. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Levitä täytettä kaikkiin väleihin ja lopuksi kuorruta kakku kauttaaltaan. Koristele esim. mantelirouheella ja parapähkinöillä.





Ei kommentteja: