sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Parsakaali-vuohenjuustokeitto



Tänään kävin kevään ensimmäisellä pyörälenkillä ja vieläpä mahtavassa auringonpaisteessa. Oli ihan huippua, tästä se taas alkaa! :) Lenkin jälkeen syntyi nopea, mutta herkullinen lounas: pehmeää ja täyteläistä parsakaalikeittoa vuohenjuustolla höystettynä. Ohjeesta tulee noin neljän hengen annos.

Ainekset:

2 parsakaalia
6 dl vettä
2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
suolaa, mustapippuria
200g vuohenjuustoa
päälle persiljaa

Puhdista ja paloittele parsakaali. Kiehauta vesi, jossa on liemikuutiot. Lisää kattilaan parsat sekä sipulit. Keitä hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä. Paloittele joukkoon vuohenjuusto ja surauta sauvasekoittimella pehmeäksi ja tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele persiljasilpulla.
Tarjoile lisäksi vaikkapa Siemenleipää.



Ei kommentteja: