keskiviikko 1. elokuuta 2012

Mutakakku


(ohje Maku.fi)

12 annosta

4 munaa
2 dl sokeria
200g tummaa suklaata
200g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuon (halk. 26 cm) reunat. Vuoraa pohja leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa ja sekoita tasaiseksi. Sekoita voisuklaaseos varovasti munasokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vähän kerrassaan taikinan joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Nosta uuniin alimmalle tasolle kypsymään 200 asteeseen 20-25 minuutiksi. Mutakakun on tarkoitus jäädä hieman raa`aksi keskeltä.

Anna hieman jäähtyä, ja nosta leivinpaperin avulla tarjoilualustalle. Voit tarjota kakun lämpimänä esim. vaniljajäätelön kera, tällöin kakun sisus on vielä pehmeää. Voit ripotella pinnalle hieman tomusokeria ennen tarjolle nostamista.

Ei kommentteja: