perjantai 8. kesäkuuta 2012

Mehevä mustikkapiirakka


Tämän piirakan alkuperäisen ohjeen sain työkaveriltani. Maistaessani hänen leipomustaan, olivat maut todella kohdallaan, joten täytyihän sitä nyt itsekin kokeilla hieman soveltaen. Ohje on yksinkertainen ja helppo toteuttaa, joten piirakan teko onnistuu mukavasti käden käänteessä esimerkiksi kesäillan tarjottavaksi vieraille.

Mustikkapiirakka (pellillinen)

Pohja:
200 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 2 dl maustamatonta jogurttia

Täyte:
400 g pakastemustikoita
2 tl perunajauhoja
1/2-1 dl tomusokeria
1 prk vaniljarahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1-1 1/2 dl sokeria
3 munaa
n. 1 dl maustamatonta jogurttia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää lopuksi jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista pohjaa hetken ajan 175 asteessa, kunnes se on sen verran kiinteää ettei msutikat uppoa sen sisään.

Sekoita jäisten mustikoiden joukkoon perunajauhot ja tomusokeri. Ripottele mustikat esipaistetun pohjan päälle. Sekoita vaniljarahka, tuorejuusto, sokeri, munat sekä jogurtti tasaiseksi seokseksi ja kaada mustikoiden päälle. Laita piirakka takaisin uuniin 175 asteeseen ja paista n. 30 min tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä.



2 kommenttia:

juhlattaren kakkublogi kirjoitti...

oi että huippuherkullinen resepti. Täytyy laittaa korvantaakse, ohjeesi ja kokeilla heti kun saan mustikoita käsiini :). Muutenkin kiva blogi löytö. Laitan blogisi seurantalistalleni, tervetuloa myös vierailemaan minun blogissani. juhlatar.blogspot.fi

Silja kirjoitti...

Kiitoksia! :)