sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Punaherukkakiisseli

Talvisin tulee usein huomattua, kuinka loistava keksintö pakastin onkaan. Sinne voi säilöä kesän makuja vaikkapa marjojen muodossa. Niitä on sitten ihana talven paukkupakkasilla syödä ihan sellaisinaan tai käyttää erilaisissa leivonnaisissa tai jälkiruoissa. Harmikseni itse en omista kunnollista pakastinta, vaan hävyttömän pienen jääkapin pakastinlokeron, johon ei käytännössä mahdu kuin pari vaivaista rasiaa :( Onneksi vanhemmillani on kaksi isoa arkkupakastinta, joiden antimia saan käyttää hyväkseni :) Tällä kertaa pakastimesta tarttui mukaan rasiallinen punaherukoita, joista tein kiisseliä vaikkapa puuron kanssa nautittavaksi.


Punaherukkakiisseli:

1 litra vettä
5 dl punaherukoita
sokeria maun mukaan
1 dl perunajauhoja + 2 dl kylmää vettä
2 tl vaniljasokeria

Mittaa vesi ja marjat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita perunajauhot kylmään veteen erillisessä astiassa ja lisää ohuena nauhana hyvin sekoittaen kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää sokeri sekä vaniljasokeri. Tarkista maku. (Joissain ohjeissa neuvotaan lisäämään marjat vasta jälkikäteen, jotta C-vitamiini ei tuhoutuisi keittämisen yhteydessä.)



Ei kommentteja: