sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Kinkku-juustokierteet

Jääkaapistani sattui löytymään kinkkusuikaleita, joita olin ajatellut hyödyntää pitsassa. Nyt en kuitenkaan ollut aikeissa ryhtyä pitsan tekoon, joten päätin kokeilla kinkku-juustokierteiden tekoa omasta päästä napatulla reseptillä. Muffinssivuoat ovat hyvä apu, jotta täyte ei leviä joka paikkaan. Kierteet sopivat hyvin kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi tai vaikkapa purtavaksi illanviettoon.

  
Kinkku-juustokierteet:
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl kaurahiutaleita
1 dl ohrajauhoja
n. 8 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl öljyä

Täyteeksi:
tomaattipyrettä
250 g kinkkusuikaleita
juustoraastetta
kuivattua basilikaa

Lisäksi:
kanamuna voiteluun
muffinivuokia

Sekoita kuivahiiva 1 desiin jauhoja ja lisää kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Lisää suurin osa jauhoista puuhaarukalla sekoittaen ja sitten kädellä alustaen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa ja jätä taikina kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli ne levyiksi. Levitä päälle tomaattipyrettä, kinkkusuikaleet, juustoraastetta sekä basilikaa. Kääri levyt rullalle ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Nosta palat muffinivuokiin leivinpaperin päälle pellille ja kohota. Voitele munalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.



Ei kommentteja: