perjantai 10. joulukuuta 2010

Siskonmakkarakeitto

Onpas ollut kiireinen joulukuu! Tuntuu, että kaikenlaista puuhastelua on riittänyt yllin kyllin. Lisäksi viime viikonloppuna tuli piipahdettua Kööpenhaminassa, joten blogin kirjoittelu on jäänyt viime aikoina vähälle. Köpikseen suuntaaville vinkkinä, että erityisesti voileivät eli smörrebrödit ovat paikallista herkkua, joten niitä kannattaa maistella. Kävimme reissun aikana lukuisissa kahviloissa, joissa tarjonta oli erikoiskahveineen ja leipomuksineen varsin mainiota.

Tässä yksi päivä tuli puheeksi, mitkä olivat kouluajan parhaimpia ruokia. Suosikeiksi nousivat yksimielisesti makaronilaatikko, kalapuikot sekä siskonmakkarakeitto. Siskonmakkarakeitto on jäänyt minulta täysin unholaan, niin hyvältä kuin se koulussa maistuikin. Näin ollen asia oli heti korjattava, joten eilisiltana innostuin kokeilemaan sitä omassa pikku keittiössäni. Keitosta tuli yllätyksekseni todellista herkkua :) Persiljaa minulla ei ollut, joten keiton ulkonäkö jäi vähän vaaleaksi.


Ohje:

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
5 laakerinlehteä
8 kokonaista maustepippuria
500 g siskonmakkaraa
500 g perunoita
3 porkkanaa
1 lanttu
1 iso sipuli
(persiljaa)

Lisää kattilaan vesi, lihaliemikuutiot, laakerinlehdet sekä maustepippurit. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori ja viipaloi porkkanat, lanttu sekä perunat. Perunat voit jättää hieman suuremmiksi paloiksi. Hienonna sipuli.

Lisää kiehuvaan nesteeseen porkkanat, lantut ja sipuli. Keitä niitä noin viiden minuutin ajan ennen kuin lisäät perunat. Keitä miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat kypsiä.

Purosta sitten keittoon siskonmakkarapallerot. Kiehauta ja keitä makkarat kypsiksi. Kypsinä ne nousevat pintaan. Mausta valmis keitto lopuksi silputulla persiljalla.



Ei kommentteja: