tiistai 26. lokakuuta 2010

Feta-pinaattipiirakka


Pohja:

100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte:

300 g pakastepinaattia
150 g fetajuustoa
2 dl juustoraastetta (esim. emmental tai mozzarella)
3 kananmunaa
1 1/2 dl kermamaitoa
1 viipaloitu tomaatti
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Nypi kulhossa margariini ja jauhot. Lisää seokseen suola sekä vesi, sekoita tasaiseksi. Voitele pyöreä piirasvuoka ja levitä taikina siihen reunoja myöten. Hienonna fetajuusto. Sekoita sulaneen pinaatin joukkoon fetajuusto, juustoraaste, munat, kermamaito sekä mausteet. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Lisää lopuksi tomaattisiivut päälle. Paista uunin alatasossa 200 asteessa noin 30 minuuttia.



2 kommenttia:

Katiskatar kirjoitti...

Ihanan näköinen piirakka :) tosi kaunis ja herkullinen varmasti!

Silja kirjoitti...

Kiitokset! Kuva on vähän huono, mutta piirakka oli tosi herkullinen :)